George A. Romero

Finland George Andrew Romero (1940 – 2017) oli Yhdysvalloissa syntynyt, mutta paljolti Kanadassakin vaikuttanut elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen läpimurtoelokuvansa ja samalla ensimmäinen kokopitkänsä oli zombie-elokuvat kertaheitolla modernisoinut Night of the Living Dead (1968). Romero teki sittemmin ohjaajan urallaan lukuisia muitakin kauhuelokuvan lajityypin merkkipaaluelokuvia aina 2000-luvulle saakka. Parhaiten Romero tullaan muistamaan keskeisestä zombie-trilogiastaan, joka muutti kauhuelokuvien kuvastoa pysyvästi ja käynnisti valtavan murroksen zombie-elokuvien alalajityypissä.

George A. Romero tässä blogissa:

 

United-Kingdom George Andrew Romero (1940 – 2017) was an American-born scriptwriter and film director who also worked in Canada. His break-through film was also his first directorial effort Night of the Living Dead (1968) which single-handedly changed the landscape of horror movies in general and zombie movies in particular. Since that film Romero made a series of important films in the horror genre all the to the 21th century. Regardless of his other endeavours he will most likely be remembered from his first three zombie films that changed the scenery of the horrific in celluloid and started a massive revolution in the history of the zombie cinema.

George A. Romero in this blog:

  • Movie posters and stilll photos: Day of the Dead (George A. Romero, 1985)
  • Movie posters and stilll photos: Dawn of the Dead (Zack Snyder, 2004)
  • Movie posters and stilll photos: Land of the Dead (George A. Romero, 2005)
  • Movie review (in Finnish): The Crazies (George A. Romero, 1973)
  • Movie review (in Finnish): Monkey Shines (George A. Romero, 1988)
  • Movie posters and stilll photos: Monkey Shines (George A. Romero, 1988)

19 kommenttia artikkeliin ”George A. Romero

  1. Päivitysilmoitus: Tom Savini – Verta pakkiin
  2. Päivitysilmoitus: Mayhem (2017) – Verta pakkiin

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s